Black Friday: Mareridtet for servicemedarbejderne i USA

Black Friday er noget af et mareridt for særligt servicemedarbejderne i Wallmart i USA.

Det at være servicemedarbejder i USA er i sig selv hårdt. Det kan ofte være forbundet med negativitet og folk, der ser ned på dem, når de arbejder som servicemedarbejdere i USA, men når der er Black Friday, bliver det endnu værre. Her kan servicemedarbejderne i eksempelvis Wallmart forvente alt fra slagsmål til peberspray, at blive truet og råbt ad, at der opstår dødsfald og meget mere.
Velkommen til Black Friday fra en amerikansk servicemedarbejders perspektiv, når der er allermest travlt i Wallmart.

Stå tidligt op, lang arbejdsdag og korte (hvis nogen) pauser

Når der er Black Friday i USA, er det et event. Det er en begivenhed. Særligt i Californien er Black Friday kæmpestort. Det samme kan siges på østkysten i New York, men det er egentlig generelt set en kæmpeting i det amerikanske.

Det betyder, at mange Wallmart-forretninger åbner meget tidligere end vanligt. Nogle Wallmart-forretninger har åbent i 24 timer! De åbner allerede, når Thanksgiving går ind i Black Friday klokken 00:00. Andre steder åbner de klokken 03:00, og så er der også de, der ”først” åbner klokken 05:00. Der er også nogle forretninger, der vælger at åbne til normal tid, men som så lukker senere. Uanset hvad kan du som servicemedarbejder forvente en længere dag end sædvanligt. Og der er ikke noget, der hedder lange pauser. Overhovedet. Glem det.

Der er så travlt på Black Friday, som er den travleste forretningsdag i USA hele året, så der er ikke noget, der hedder at holde pause i mere end 15 minutter. Maks. Medmindre du befinder dig ude i provinsen, hvor der er få kunder. Du kan også læse mere på blackfredagstilbud.dk.

Black Friday kan være en farlig begivenhed med aggressive kunder

Black Friday er ikke kun træls for servicemedarbejderne, fordi de skal tidligt op og har en notorisk hårdere dag grundet de få dybe vejrtrækninger, de lige kan nå at tage. Black Friday er kendt for at være en shopping dag, hvor folk ofte kommer til skade. Hvert år er der flere, der kommer til skade, og der er desværre også nogle, der må miste livet. Det kan ske på parkeringspladsen, hvor biler støder ind i hinanden, fordi de har så høj fart, da de gerne vil nå at komme i købe de nedsatte varer, mens de stadig er der. Det kan også være som følge af skyderier, eller fordi folk bliver løbet over, fordi de er faldet, og folk ikke viser hensyn.

For en servicemedarbejder hos Wallmart er det at arbejde på Black Friday lidt af en misere, fordi der er stor risiko for, at kunderne er stressede og aggressive. Det er den dag på året, hvor flest kunder taler nedladende til dem og råber ad dem.

Det betyder, at når servicemedarbejderne tager på job til Black Friday, gør de fleste det med en klump i halsen. De ved, at der venter en lang dag forude, og at kunderne kan være noget irriterede og kort for hovedet. Foruden alle de skader og potentielt dødsfald, der kan opstå.